Política 27/08/2013

El Govern de Catalunya admet que els Mossos fan un 'cens' de les musulmanes amb vel integral

El portaveu, Francesc Homs, confirma així la notícia que aquest dimarts publica 'El Periódico'. Diu que "els Mossos fan la seva feina" i afegeix que aquest llistat "no respon a cap ordre del Govern"

Ara
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra estan elaborant una mena de cens o llistat de totes les musulmanes que viuen a Catalunya i vesteixen el vel islàmic integral. Així ho publica aquest dimarts 'El Periódico', i el portaveu del Govern, Francesc Homs, ho ha admès en la roda de premsa posterior al consell executiu. "Els Mossos estan fent la seva feina", ha dit Homs, que ha afegit, però, que la decisió de la policia catalana "no respon a cap ordre del Govern".

Segons 'El Periódico', agents dels Mossos de diferents unitats tenen l'ordre d'informar cada vegada que detecten una nova persona que vesteix el vel islàmic integral (nicab o burca). Segons els especialistes consultats per aquest diari, l'auge d'aquesta peça de roba és un indicador de la irrupció del salafisme a Catalunya.

Aquesta informació coincideix amb el fet que el Govern té la intenció de fer una llei per prohibir-ne l'ús en els espais públics. Tot i això, Francesc Homs nega que hagin donat cap ordre a la policia: "Això està a l'àmbit de l'actuació policial. Evidentment, per identificar quines són les situacions que es puguin produir sense estigmatitzar. Ni utilitzar això que no sigui amb els fins que té la policia. Està en aquest context."

stats