El Govern es manifesta a favor del senador propi per a Formentera

Les Pitiüses són les úniques illes que comparteixen representant a la cambra alta en lloc de tenir-ne un per a cadascuna

El Consell de Govern ha acordat aquest divendres manifestar el seu criteri favorable respecte de la presa en consideració de la proposició de llei que demana un diputat per a Formentera. Es tracta d'un tràmit necessari que respon a la petició que li va fer la mesa del Parlament. Ara la iniciativa legislativa podrà ser presa en consideració per la cambra autonòmica.

Formentera reclamarà modificar la Constitució per tenir un senador propi

El desembre passat el Consell de Formentera va formular una petició al Parlament balear perquè li fes d'interlocutor a l'hora de formular la proposta de modificació de la Constitució al Congrés. La Llei de consells i l’Estatut d’Autonomia permeten als ens insulars recórrer a la cambra autonòmica per elevar peticions al Congrés dels diputats.

Reclamació històrica

El conseller de Presidència de Formentera, Bartomeu Escandell, va recordar durant l'aprovació d'aquesta proposta al Consell de Formentera que aquesta és una reivindicació històrica de l'illa, ja que “som l’única illa del país que comparteix senador amb una altra”. “Aquesta reivindicació va començar l’any 2004, quan l’antic ple de l’Ajuntament de Formentera de dia 20 d’agost de 2004 va aprovar per unanimitat una moció del grup municipal COP sobre un senador propi per a Formentera, i s’ha tornat a reivindicar en moltes altres ocasions fins que enguany en Junta de Portaveus es va acordar per unanimitat dur endavant aquesta petició”, va apuntar el conseller.

Escandell ha destacat que a hores d’ara el context és idoni, ja que els dos grans partits estatals, PP i PSOE, han acordat que és necessari modificar la Constitució: “És una oportunitat única perquè d’una vegada es pugui tenir en compte aquesta demanda unànime i legítima de l’illa de Formentera”.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF