Política 02/02/2018

El PSIB es fa enrere i el Govern assegura que segueix treballant en el decret del català a la sanitat

La portaveu Pilar Costa (PSIB) afirma que l'executiu no es planteja per ara convocar oposicions sense el decret

Jaume Ribas
1 min
La portaveu Pilar Costa i el conseller Martí March han comparegut aquest migdia en roda de premsa per donar compte dels acords aprovats al Consell de Govern

Palma"El govern treballa en el contingut del decret" que ha de servir per convocar oposicions a la sanitat pública balear. Això és tot el que ha dit la portaveu del Govern, la socialista Pilar Costa, en reacció a la informació publicada pel diari 'Última Hora' que assegurava aquest divendres dematí que el PSIB suspendria el decret que fa del català un requisit per treballat a l'IB-Salut.

Costa ha insistit que el Govern cerca "un decret que tingui el màxim consens polític i social". A més, la portaveu ha dit que l'esborrany de decret que va passar per la mesa sectorial de sanitat no té aquest consens, de forma que s'està treballant per modificar-lo. També ha reconegut que existeixen "matisos i opinions" al si del Govern sobre aquesta qüestió, fent així evidents les tensions entre el PSIB i MÉS per Mallorca. MÉS amenaçava avui dematí en plantar-se i convocar d'urgència la seva executiva per tractar aquesta qüestió, però després ha decidit matisar la seva postura i esperar a la reunió amb els socialistes al Consell de govern.

L'executiu tampoc descarta, segons la seva portaveu, que s'opti finalment per renunciar al decret i substituir-lo per ordres o instruccions que permetessin igualment convocar oposicions amb uns requeriments diferents. Tot i això, Pilar Costa ha emfatitzat que el Govern segueix treballant "de moment" en un decret que, això sí, "generi el consens polític i social necessari".

stats