Política 02/10/2019

El Govern destina a Menorca més de 200.000 euros a conservar la posidònia

Ja s'han invertit prop de 14.000 euros en una aplicació per a dispositius mòbils que ajudarà els navegants a fondejar per protegir aquesta planta

Ivan Martín
2 min
Marc Pons i Miquel Mir han anunciat l'aportació davant els responsables polítics insulars al port exterior de Ciutadella.

CiutadellaPorts Illes Balears transferirà 214.000 euros al Fons Posidònia com a mesura compensatòria per la construcció del dic exterior de Son Blanc, a Ciutadella. Així ho han anunciat els consellers de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir i Marc Pons, respectivament. Aquesta mesura compensatòria va ser imposada per la Comissió Balear de Medi Ambient. Ja s'han invertit prop de 14.000 euros en una aplicació per a dispositius mòbils que ajudarà els navegants a fondejar a les aigües de les Balears per tal de protegir la posidònia.

El conseller Marc Pons s'ha mostrat satisfet i ha recordat la importància de complir les mesures compensatòries: "Aquests doblers es destinaran a projectes que preservaran la posidònia. Entregarem 200.000 euros, perquè la resta estan invertits en una aplicació que serà una realitat el pròxim estiu". Així, Ports Illes Balears és el primer organisme a aportar doblers al Fons i ara serà el Comitè Posidònia l'encarregat de seleccionar els projectes que es finançaran. Aquest deliberarà, assessorarà i farà tasques de seguiment i control en aquesta matèria. El conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Mir, el presidirà, i inclourà 29 membres més de diversos òrgans i entitats públics i privats.

Per la seva banda, Miquel Mir ha avançat que "el comitè es convocarà abans de final d'any i, de moment, tenim una desena de projectes damunt la taula. No només hem estat capaços d'elaborar un decret, també tenim la capacitat d'executar-lo i així ho feim". Entre els objectius que permeten finançar les accions que rebran dotació econòmica del fons destaquen les relacionades amb el seguiment de l'estat de conservació de les praderies, el reforç de les mesures de vigilància, el suport d'accions d'eliminació d'impactes i restauració, mesures per a l'ordenació del fondeig, accions encaminades a la restauració de les praderies, campanyes de divulgació i sensibilització i accions que contribueixin a la defensa i la sostenibilitat de l'espècie.

stats