Política 28/01/2018

El Govern i Escorca arriben a un acord per la gestió dels residus del torrent de Pareis

S'ha produït després dels problemes que hi va haver l'estiu passat

Efe
2 min
Una voluntària fent net a la Calobra, la passada setmana.

PalmaEl Govern balear i l'Ajuntament d'Escorca han arribat a un acord per a la gestió dels residus a les àrees recreatives i el torrent de Pareis, segons que ha informat avui la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Aquest departament autonòmic informa en un comunicat que, a conseqüència de la situació viscuda el passat estiu a causa de l'acumulació d'escombraries en el torrent de Pareis i després de les converses mantingudes, el consistori i la Conselleria han arribat a un acord pel qual el Govern aportarà al consorci Sierra de Tramuntana 20.000 euros per a la conservació d'espais emblemàtics com el torrent de Pareis aquest any.

Així mateix, el Sierra de Tramuntana convocarà una línia d'ajudes dirigida als ajuntaments per cobrir les despeses de neteja d'aquests punts. L'Ajuntament d'Escorca col·locarà contenidors a la sortida del torrent de Pareis i es farà càrrec de la recollida, el transport i el cost de l'eliminació d'aquests residus.

Així mateix, la brigada municipal repassarà diàriament la zona per evitar l'acumulació de residus en aquest espai emblemàtic. L'Ibanat, com a gestor de residus del municipi, s'encarregarà de la recollida i el transport de les escombraries generades en els equipaments recreatius que gestiona fins a la planta autoritzada, quedant exempt d'abonar la taxa municipal pel servei de recollida.

Precisament en aquests espais continua en marxa la campanya 'Els residus no tornen sols a casa, porta els residus a casa', que té com a objectiu conscienciar sobre l'abandonament de residus en el mitjà natural. A més, aquesta campanya, durant els mesos de més afluència a les àrees recreatives, es reforça amb informadors d'Ecoembes.

L'Ajuntament d'Escorca ha modificat l'ordenança fiscal i reguladora de recollida d'escombraries amb la finalitat d'autoritzar l'Ibanat com a generador de residus singular qualificat. L'Ibanat ha comunicat a l'Ajuntament d'Escorca els dies i horaris de recollida i la planta de destinació de les escombraries generades en els equipaments recreatius del municipi.

stats