CONSELL EXECUTIU
Política 27/08/2013

Mas no anirà a la Via Catalana cap a la Independència però rebrà l'ANC el mateix Onze de Setembre

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, avança que la participació del Govern a la cadena humana repetirà l'esquema de la manifestació de la Diada del 2012

R. Mateos / O. March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, no participarà a la Via Catalana cap a la Independència que promou l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de cara a l'Onze de Setembre d'enguany. Així ho ha confirmat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell executiu. En tot cas, Homs ha volgut aclarir que Mas rebrà els organitzadors de la cadena humana el mateix Onze de Setembre per traslladar-los el suport a una "iniciativa que va en la línia d'empènyer el procés", en paraules del conseller de la Presidència.

"El president, atenent al seu rol institucional, rebrà els promotors de la iniciativa", ha insistit Homs, que ha desitjat en nom del Govern que la cadena humana sigui un èxit. "Lliga molt amb una manera de fer les coses amb la qual ens sentim molt identificats", ha defensat el conseller de la Presidència.

Homs ha volgut aclarir que el Govern repetirà la presència que va tenir a la manifestació de la Diada de l'any passat. En aquella ocasió hi van acudir tots els membres de l'executiu menys Mas (per motius institucionals) i Felip Puig, aleshores conseller d'Interior (ara és titular d'Empresa i Ocupació) i encarregat del dispositiu de seguretat.

L'ANC va demanar dijous passat a Mas que acudís a la Via Catalana. Mitjançant una carta, l'entitat va voler recordar que "la societat catalana ha trobat, en l'actual context de crisi, un projecte il·lusionant i en positiu que veu en la constitució d'un estat independent l'oportunitat de fer un país més just i pròsper". L'ANC va fer extensiva la demanda a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, als consellers, als directors generals de la Generalitat i a tots els diputats de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP que ocupen un escó a les cambres legislatives catalanes, espanyoles i europees.

stats