Política 02/10/2018

L'oposició acusa l'equip de govern del Consell de suprimir 15 projectes de carretera amb "subterfugis"

El PP, Ciutadans i El Pi demanen que es retirin les al·legacions al Pla de mobilitat del Govern perquè envaeixen competències de la institució insular

Carles Tudurí
1 min
Catalina Serra, Mauricio Rovira i Antoni Amengual

PalmaEls tres partits que formen l'oposició al Consell de Mallorca, el PP, Ciutadans i El Pi, han presentat aquest dimarts una moció en què demanen la compareixença del president, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori, Mercedes Garrido, perquè consideren que s'han envaït les competències de la institució suprimint 15 projectes de carretera mitjançant "subterfugis".

Segons l'oposició, l'equip de govern de la institució ha utilitzat la via de les esmenes al Pla de mobilitat del Govern per procedir a realitzar aquests canvis en la planificació de les carreteres sense que s'hagi sotmès a debat en el ple del Consell, que és l'organisme competent en matèria d'infraestructures viàries.

Els tres partits, a més de les compareixences, demanen la retirada de les al·legacions del Consell a l'esmentat Pla, així com la inclusió del debat a la Comissió de mobilitat, creada per la necessitat de revisar el Pla director sectorial de carreteres.

"Si volen discutir aquests canvis, que es faci conforme a la llei", ha explicat el portaveu popular, Mauricio Rovira, que ha indicat que aquestes modificacions requereixen un debat dins la institució, a més de l'exposició pública.

A la presentació de la moció hi han estat presents també la consellera de Ciutadans, Catalina Serra, i el d'El Pi, Antoni Amengual.

stats