El Govern explica a la Cimera del Clima les mesures que s'apliquen a les Balears contra el canvi climàtic

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, ha participat en un debat amb altres representants de comunitats autònomes

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha participat aquest dimarts en la mesa de debat L'acció subnacional en la lluita contra el canvi climàtic a la zona blava de la Cimera pel Clima que es du a terme aquests dies a Madrid. Yllanes ha dit que, en comparació amb altres comunitats autònomes, a les Balears "anam amb cert avantatge, però aquesta és una feina que necessita la coordinació amb l'Estat i la resta de comunitats".

Segons un comunicat de la Conselleria, en la conferència hi han participat càrrecs polítics d'altres comunitats autònomes i s'ha consensuat que cal una acció coordinada entre els governs autonòmics per fer minvar la crisi climàtica global. Durant la intervenció, el vicepresident ha explicat la importància de la Llei de canvi climàtic balear com a mesura "valenta" per reduir els efectes de l'escalfament global. Yllanes també ha recordat que el Govern vol apostar per una transició energètica a través de l'Institut Balear de l'Energia, una entitat pública que pretén comercialitzar energia a les Illes en un futur pròxim.

Juan Pedro Yllanes ha pogut debatre amb Mercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya; Elena Moreno, viceconsellera de Medi Ambient del govern basc; M. Cruz Ferreira, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Xunta de Galícia; Isaac Martín, viceconseller d'Economia i Competitivitat de la Comunitat de Madrid, i Mireia Mollà, consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat de València.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF