Política 18/09/2020

El Govern cedeix la Casa del Contramestre al Mercadal per a usos culturals i socials

La inversió del projecte de rehabilitació de Fornells és de 9 milions d'euros

Ivan Martin
2 min
Les obres permetran guanyar un espai per a la ciutadania en primera línia de mar.

Es MercadalEl Govern balear ha anunciat aquest divendres que cedirà a l’Ajuntament del Mercadal l’edifici de la Casa del Contramestre de Fornells per a usos culturals i socials, una vegada s’hagin traslladat les oficines de Ports Illes Balears a la nova ubicació. En aquests moments, continuen les obres d’execució del projecte de rehabilitació del port de Fornells, amb una inversió de 9 milions d’euros.

L’adequació de les edificacions del carrer Governador, les antigues cases en concessió recuperades, permetrà la instal·lació d’un restaurant que haurà d’oferir el servei de cantina portuària, sempre respectant l’estètica del nucli poblacional. Aquesta solució integral millora la urbanització de la zona i facilitarà els itineraris de vianants i els espais d’ús públic, com la recuperació de la deteriorada platja dels Vivers. Tanmateix, s’emprarà un altre espai per a exposicions culturals.

L’ús dels immobles no està permès per la Llei de Ports ni per la Llei de Costes. Després d’un llarg procés, aquestes concessions ja s’han recuperat i s’inicià un període de negociació amb el Consistori sobre els usos i les actuacions, en un context de continuïtat amb la rehabilitació del port de Fornells. La connexió del passeig per la vorera de la mar consolida el recorregut entre el carrer dels Vivers fins al Castell de Sant Antoni i la Torre de Fornells.

Les obres d'adequació com a restaurant i les de connexió del passeig per la vorera de la mar estaran incloses dins d'una concessió administrativa per a l'explotació del restaurant. El plec de bases del concurs es redactarà tenint en compte la normativa municipal, tot i no ser d'aplicació, i els licitadors hauran de presentar un projecte bàsic que, entre altres requisits, haurà d'incloure la demolició de la segona planta de l'edificació del cap de cantó amb la platja dels Vivers i l'obertura del porxo original per donar pas als vianants. També es reduiran les edificacions de la resta de la parcel·la. Es calcula que abans de final d'any es podrà licitar.

stats