Política 22/02/2018

El Govern invertirà 800.000 euros per unificar el sistema tarifari integral a Menorca

La intenció és que tots els ciutadans puguin moure's per la mateixa comunitat autònoma amb la mateixa targeta moneder amb el repte de fidelitzar l'usuari

Ara Balears
2 min
La flota d'autobusos de Menorca rebrà una important entrada de diners per actualitzar-se.

MaóEl Govern balear potenciarà el transport públic de Menorca a través d'una inversió de 800.000 euros per a equipaments tecnològics, una actuació que permetrà impulsar la integració tarifària del transport regular de viatgers per carretera. La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha recordat que "el transport públic accessible és una prioritat a Menorca per dos motius: la cohesió social i criteris de sostenibilitat".

El conveni que aquest dijous han signat Consell i Govern constata el compromís del Consorci de Transport de Mallorca de cedir gratuïtament a la màxima institució de l'illa l'ús de les màquines adquirides i garantir-ne el manteniment. En total, seran 58 màquines de venda i 170 equips de validació de bitllets. Al mateix temps, arribaran a Menorca panells led per donar informació als viatgers, càmeres de seguretat i aparells de comunicació. A canvi, el Consell de Menorca assumirà les despeses de conservació una vegada finalitzi el contracte, que té una durada de quatre anys prorrogables per quatre anys més. El Consell també es compromet a disposar dels mitjans oportuns per dur a terme la gestió diària del sistema tarifari integrat.

Per la seva banda, el conseller balear de Mobilitat, Marc Pons, ha destacat que "estam davant una oportunitat per millorar el servei en tots els sentits. És un sistema més còmode, modern i amb una targeta moneder que permetrà que el preu variï en funció de les vegades que una persona agafi el transport públic. L'objectiu és fidelitzar l'usuari, però calen les eines per executar aquest pla". La inversió serà de 800.000 euros finançats pel Govern balear, tot i que s'han demanat ajudes a Europa a través dels fons FEDER. En el cas d'aconseguir-les, podrien suposar el 50% de l'import destinat a Menorca.

stats