Política 28/05/2018

El Govern balear invertirà 8,5 milions d'euros en la nova residència per a dependents de Maó

El projecte, que permetrà la creació de 120 places noves, es construirà a la zona dels quarters de Santiago i obrirà les portes a finals del 2020

Ivan Martín
1 min
Els responsables polítics de les diverses administracions que formen part del projecte s'han mostrat satisfetes.

MaóLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha assistit a l'acte que s'ha fet aquest migdia a Maó per presentar el projecte guanyador per a la construcció de la nova residència per a persones dependents de Menorca. El projecte guanyador escollit entre un total de 27 iniciatives és de l'arquitecte Antonio González Liñán.

Francina Armengol ha destacat l'aposta de l'Executiu autonòmic per les polítiques de dependència i ha recordat que "des del principi de la legislatura el Govern tenia clar que havia de retornar els drets a les persones més vulnerables". En aquest sentit, Armengol ha lamentat "la manca de recursos de l'Estat en una matèria que afecta directament les persones, així com de la legislatura de què venim, en què tampoc es va fer res per minimitzar els efectes de la dependència". A més, la presidenta del Govern emfasitza "el decret que ha permès reduir el temps de construcció dels projectes. Al mateix temps, també continuam el pla d'inversions previst per al període 2017-2020, cosa que estableix les bases del present i del futur".

Pel que fa a la nova residència de Maó, Armengol ha indicat que significarà un "salt qualitatiu i quantitatiu important per respondre a les necessitats dels menorquins". El projecte tindrà un cost de 8,5 milions d'euros, que serà finançat pel Govern balear. L'Ajuntament de Maó cedirà el solar, ubicat a la zona dels quarters de Santiago, i el Consell Insular gestionarà la residència i l'equiparà internament. La nova residència disposarà de 120 places i entrarà en funcionament a finals de l'any 2020.

stats