Política 05/12/2018

El Govern balear formalitzarà la compra dels quarters del Castell a principi del 2019

Francina Armengol ha destacat la importància de l'operació, que "permetrà tornar-los al poble i fugir de l'especulació immobiliària

Iván Martín
1 min
Francina Armengol ha estat acompanyada en tot moment pels representants públics de les institucions menorquines.

MaóLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha anunciat a l'acte de signatura del conveni d'adquisició dels quarters del Castell que l'expedient de compra s'executarà durant el primer trimestre del 2019. En concret, es tracta dels quarters Duc de Crillón i Comte de Cifuentes, que passaran a titularitat pública gràcies a l'acord entre l'Ajuntament del Castell, el Consell Insular de Menorca i el Govern balear.

Francina Armengol ha destacat la importància de l'operació, que "permetrà tornar al poble i allunyar de l'especulació immobiliària aquest emplaçament, situat just al centre del municipi". A més, la presidenta de l'executiu autonòmic ha recordat la "coherència política" perquè respon a un "compromís adquirit davant les associacions de veïns". La SAREB acceptà l'oferta del Govern, que s'eleva a 2,4 milions d'euros. L'Ajuntament del Castell ha aportat 420.000 euros, mentre que el Consell Insular de Menorca i el Govern aportaran un milió d'euros cadascun.

La idea inicial és que la titularitat del quarter Duc de Crillón serà de l'Ajuntament del Castell i el Comte de Cifuentes, serà compartit entre el Consell i el Govern. Una comissió de coordinació, que estarà integrada per tres representants de cada administració, s'encarregarà de proposar els usos i plantejar les fórmules de col·laboració o els projectes urbanístics necessaris per afrontar les modificacions eventuals del pla general, que permetran destinar els quarters als usos que es determinin.

stats