Política 31/07/2019

El Govern balear supervisa el projecte d'ampliació de l'IES Ramis i Ramis de Maó

L'Executiu destinarà 2,3 milions d'euros a aquesta actuació

Iván Martín
2 min
El Ramis i Ramis és un dels centres històrics del municipi i demanava a crits una reforma integral.

MaóFrancina Armengol i Martí March han visitat aquest dimecres un dels projectes més ambiciosos en l’àmbit educatiu a Menorca. Es tracta de les obres d’ampliació de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó. La inversió de l’executiu autonòmic s’eleva a 2,3 milions d’euros i el termini d’execució és de 12 mesos. Aquesta intervenció va néixer l’any 2010 i preveu, a més d’aules noves repartides en dos pisos i un taller d’informàtica de Formació Professional, un arxiu històric ubicat a la planta baixa.

Armengol ha destacat la importància de l'actuació, que “permetrà millorar la qualitat de l’educació de tothom”, tant per a l’alumnat com per al professorat. “En política és molt important la coherència, i nosaltres començam la legislatura veient l’immens treball que es va fer durant els anteriors quatre anys amb la millora del pilar fonamental que suposa l’educació”, ha dit. El nou edifici suposa l’ampliació del centre en tres plantes i dels passadissos actuals de cada planta fins a una superfície total de 1.650 metres quadrats, la qual cosa ha permès la retirada definitiva de les cinc aules modulars del centre.

A la planta baixa s’hi ubicarà l’arxiu museu per al manteniment, la salvaguarda i la difusió del patrimoni que l’institut guarda d’ençà que es va crear. També s’ha previst situar en aquesta planta una porxada coberta per usar a l’hivern. A la primera planta hi haurà set aules polivalents més, per satisfer les necessitats d’espai, mentre que, a la segona planta, s’ha previst ubicar-hi un taller d’instal·lació i reparació d’informàtica i dues aules per al cicle formatiu d’Informàtica. En aquesta planta hi haurà tres aules polivalents més per al servei general del centre. Des del mes de setembre del 2015 s’hauran invertit un total de 70 milions d'euros en infraestructures educatives, que suposen 1.097 actuacions, 149 de les quals a Menorca.

stats