Política 05/12/2019

El Govern ajuda amb 200.000 euros l'Agència de l'ONU per als Refugiats de Palestina

Aquests doblers es destinaran a un projecte de protecció de dones supervivents de la violència masclista

M. Ll.
1 min
Una dona palestina de la franja de Gaza en una imatge d'arxiu

PalmaEl Consell de Govern ha concedit aquest dijous una ajuda de 200.000 a l'Agència de l'ONU per als Refugiats de Palestina a l'Orient Mitjà (UNRWA) per dur a terme el projecte 'Protecció i atenció de les dones supervivents de violència masclista en els camps de població refugiada de la franja de Gaza'.

La portaveu del Govern i consellera de presidència, Pilar Costa, ha explicat que aquest projecte s'ha desenvolupat al llarg del 2019 –finalitzarà el 31 de desembre. Durant aquest temps, s'ha donat suport directe a 935 dones amb sessions de teràpia individuals i grupals. Un total de 7.504 homes i dones han participat en sessions psicoeducatives i de sensibilització.

Aquesta subvenció és fruit de l'acord entre la Direcció General de Cooperació i l'IBDona. Segons explica el Govern, El projecte de l'UNRWA "pretén contribuir a la protecció i l'atenció integral en el tractament de casos de violència masclista". Un dels objectius dels treballs ha estat tractar "el patiment de la doble violència de què són víctimes les dones palestines" a causa de "l'ocupació militar israeliana" i de "l'estructura patriarcal de la societat palestina".

stats