Política 08/12/2017

González Pons exigeix explicacions a Bèlgica per unes fotografies de cotxes de policia amb estelades

La policia belga nega "cap connotació política" en la imatge i assegura que "els agents no van avaluar que pogués generar la reacció que ha generat"

Ara
1 min
González Pons exigeix explicacions a Bèlgica per unes fotografies de cotxes de la policia amb estelades

BarcelonaEl portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha exigit una "explicació oficial" de Bèlgica davant la presència de cotxes patrulla de la Policia belga amb estelades durant la manifestació celebrada a Brussel·les aquest dijous a favor de la independència de Catalunya i per la llibertat dels presos polítics. A través del seu compte de Twitter, González Pons ha publicat diverses fotografies en què es veuen cotxes de la policia belga amb banderes independentistes i ha apuntat, en referència a la dada d'assistència a la protesta, que els policies que conduïen aquests vehicles "van passar en un minut de donar 10.000 manifestants a 45.000 ".

Així mateix, l'eurodiputat ha criticat que la bandera que portaven alguns policies belgues en els seus vehicles no és la catalana, sinó "una il·legal que representa la ruptura d'Espanya". Per aquest motiu, ha titllat d'"indignant" una d'aquestes imatges i ha instat el Govern belga a donar "una explicació oficial". Ho ha fet amb un missatge escrit en castellà i un altre traduït al francès.

La resposta ha arribat per part de la policia del districte de Brussel·les-Montgomery, que ha negat que hi hagués "cap connotació política" en la imatge del cotxe patrulla amb una estelada penjada a la finestra. "No hi va haver cap connotació política", ha assegurat a Efe el cap de la policia de Brussel·les-Montgomery, Michaël Jonniau. El responsable policial ha explicat que "probablement" algun manifestant "va voler fer-se una foto de record de la manifestació i els agents no van avaluar que [la imatge] pogués generar la reacció que ha generat".

stats