El GOB denuncia l'impacte ambiental de la reforma d'un hotel a l'Arenal d'en Castell

El projecte no preveu la connexió amb la nova depuradora de la zona

El GOB Menorca ha alertat de l'impacte mediambiental del projecte de millora de l'hotel Fiesta Castell Playa, ubicat a l'Arenal d'en Castell, al terme municipal del Mercadal. L'entitat ecologista ha qualificat el projecte d'"impropi del segle XXI", i adverteix que el Decret de mesures urgents del Govern balear, que eximeix els hotels antics del compliment dels requisits ambientals, avala aquest tipus d'obres. 

En concret, el GOB assegura que el projecte no inclou la connexió amb la nova depuradora de la zona, no preveu l'aprofitament d'aigües pluvials, no incorpora energies renovables, manté l'impacte paisatgístic de l'edifici, construït a principi dels anys setanta, i tampoc opta per utilitzar materials no contaminants. El responsable d'Ordenació Territorial del GOB, Miquel Camps, diu que "és l'oportunitat per replantejar i millorar l'oferta turística, perquè aquests hotels acaben la seva vida útil i estan més que amortitzats, i és el moment de canviar-los i que s'incorporin les mesures que qualsevol país avançat està incorporant en els seus edificis en rehabilitacions integrals". 

A més, assenyalen que el projecte presentat consta de 528 places turístiques, quan l'autorització era per a un total de 501. Segons el GOB, la companyia impulsora dels treballs hauria aprofitat les obres per resoldre els problemes estructurals i iniciar una reforma interior sense la llicència pertinent.

Entitats socials qualifiquen de "suïcidi" i "traïció" el decret del Govern per reactivar les Balears

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF