Política 13/11/2019

El GOB Menorca demana explicacions a l'APB per l'"aberració" de les obres a Cala Corb

Asseguren que les actuacions no responen al projecte inicial aprovat i exigeixen revisar l'expedient

Ivan Martín
1 min
Les obres que s'estan duent a terme representen una amenaça per l'ecosistema de la zona i un impacte paisatgístic rellevant.

MaóEl coordinador del GOB Menorca, Tòfol Mascaró, qualifica d’”aberració” la passarel·la que l’Autoritat Portuària de Balears (APB) està construint a Cala Corb, al port de Maó. Aquesta actuació té com a objectiu connectar aquesta zona amb el moll d’en Pons del Castell.

Mascaró ha dit que les obres “estan destruint l’ecosistema, perquè creen un impacte paisatgístic i ambiental que no preveia el projecte inicial aprovat”. És per aquest motiu que l’entitat ecologista sol·licitarà a l’Autoritat Portuària l’expedient per revisar-lo. El dirigent del GOB també ha reivindicat la preservació del port de Maó: “És una infraestructura clau per als residents, però també per al turisme”, ha afirmat. A més, denuncia el perjudici que les obres estan causant a la zona, perquè “tiren les restes d’excavacions i brossa a la mar, cosa que afecta la flora i la fauna”.

L'Autoritat Portuària va adjudicar a la UTE COPCISA-OLIVES les obres dels pantalans per a embarcacions esportives a Cala Corb per un pressupost d’1,9 milions d’euros, cofinançat en un 40% a través del Fons de Compensació Interportuari de Ports de l’estat espanyol. L’actuació inclou la construcció d’una passarel·la per a vianants de 2,5 metres d’amplada i 400 metres de longitud que connectarà Cala Corb amb el moll d’en Pons del Castell. La nova passarel·la acollirà unes 67 embarcacions de petita eslora.

stats