Política 23/12/2019

El GOB urgeix al Consell de Menorca a encaixar en el PTI l'agricultura amb el turisme

Els ecologistes demanen la revisió del Pla Territorial per al 2020

Ivan Martín
1 min
La regulació dels usos nàutics és una altra prioritat per a l'entitat ecologista.

MaóEl coordinador del GOB Menorca, Tòfol Mascaró, ha demanat aquest dilluns “celeritat” a l’equip de govern del Consell de Menorca per dur a terme la revisió del Pla Territorial Insular (PTI), una eina que esdevé imprescindible per regular l’activitat al camp menorquí i compatibilitzar-la amb el turisme. Cada vegada són més els visitants que pernocten en agroturismes, un sector que ha experimentat un important creixement a les darreres temporades turístiques.

El responsable de l’entitat ecologista considera que la revisió del PTI és de “vital importància” per preservar la idiosincràsia de Menorca. Mascaró assegura que la institució ha de liderar els canvis a la normativa amb vista al 2020. “És urgent organitzar el camp de Menorca per encaixar-hi la figura dels agroturismes. Ens preocupa que l’agricultura quedi en un segon pla i desaparegui, perquè d’això depèn el paisatge de l’illa”, ha destacat. El coordinador del GOB insisteix en la necessitat de mantenir l’activitat agrícola a les finques. “Volem que l’agricultura sigui potent, no testimonial. De fet, va molt lligada a la tipologia de turista que volem, és a dir, que valori la gastronomia, el producte local i de proximitat”, ha emfatitzat.

D’altra banda, Tòfol Mascaró recorda els principals reptes amb vista a l'any que ve, entre els quals es troba la reducció de les emissions contaminants i el consum d’energia, la reforma de la carretera general, aportar solucions a la problemàtica de l’aigua, la disminució dels residus, a més de la posada en marxa per part del Consell de Menorca del Pla Insular de la Costa (PIC), una reivindicació històrica de l’entitat.

stats