DRET A DECIDIR
Política 10/06/2013

La Generalitat vincula la validesa de la consulta a un 68% de participació

S.g.
1 min

Barcelona.Perquè el resultat d'una eventual consulta sigui legítim cal una alta participació. Aquest és el missatge que va llançar ahir la vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, que va instar a prendre com a referència el 68% dels últims comicis, la més alta de la història de Catalunya en democràcia. Aquest percentatge coincideix precisament amb el volum de ciutadans que, segons l'enquesta que va publicar diumenge El Periódico , volen que es faci una consulta ja sigui amb el permís de Madrid o sense.

En una entrevista al canal 3/24, Ortega va subratllar que hi ha "diàleg permanent" amb el govern espanyol, però que tot i així totes les opcions estan sobre la taula i no es "renuncia" a res. "La consulta es farà, hi ha 104 diputats que representen les forces que estan a favor del dret a decidir, no hi ha cap escletxa que impedeixi que la consulta es tiri endavant", va dir Ortega.

La vicepresidenta defensà que, abans de dur-se a terme la votació, caldria acordar un mínim de participació per considerar-la vàlida. Si només s'arribés a xifres de l'entorn del 30%, Ortega creu que caldria repetir la consulta més endavant. "Tampoc passaria res, el Quebec ho ha fet amb una profunda normalitat democràtica", va dir.

stats