Política 22/05/2018

La Generalitat demana a Rajoy que s’autoritzi la publicació del DOGC i l'acusa de voler "desapoderar" Torra

El secretari del Govern envia una carta al govern espanyol en què alerta que es podria incórrer en un "control il·limitat" del president de la Generalitat

Ara
1 min
El nou govern de la Generalitat

BarcelonaEl secretari del Govern, Víctor Cullell, ha enviat aquest matí una carta al subsecretari de la Presidència del govern de Mariano Rajoy, José Maria Jover, exigint que es publiqui al DOGC el decret amb els nomenaments dels consellers escollits pel president de la Generalitat, Quim Torra. En la carta, avançada pel mateix Torra en declaracions aquest dimarts a RAC1, Cullell avisa que, en cas de no publicar el decret al DOGC, el govern espanyol podria estar-se atribuint funcions que pertanyen al president de la Generalitat, d'acord amb l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Així doncs, la no publicació del decret "podria entendre's com una atribució genèrica i il·limitada de control de les funcions del president de la Generalitat" i el possible "desapoderament" de Torra, tal com ha advertit Cullell. En aquest sentit, el secretari del Govern ha demanat que se li entreguin "els arguments jurídics" que porten el govern espanyol a dubtar de la "validesa" del decret.

En una entrevista a RAC1, el president ha recordat que la presa de possessió dels consellers està "prevista per demà [dimecres]"; entre ells hi ha Jordi Turull i Josep Rull, que es troben en presó preventiva a Estremera, així com Toni Comín i Lluís Puig, exiliats a Bèlgica. Torra espera que el govern espanyol respongui avui dient "exactament què considera incorrecte d'aquest decret de nomenament" i en què es basa per "no publicar-lo" als butlletins oficials.

La carta que la Generalitat ha enviat a Rajoy demanant que es publiqui el DOGC
stats