Política 29/11/2018

El GOB denuncia irregularitats en la concessió de la llicència del Migjorn a les obres del gas canalitzat

Els ecologistes avisen que l'autorització s'ha atorgat amb informes desfavorables, una ordre del batle als serveis municipals i sense els permisos que exigeix la normativa

Ivan Martín
2 min
Les obres del gas canalitzat impliquen obrir més de 500 quilòmetres de síquies pels carrers dels pobles menorquins.

Es MigjornEl GOB Menorca denuncia irregularitats en la concessió de la llicència municipal de l'Ajuntament del Migjorn a la instal·lació de gas canalitzat que s'està efectuant al poble. Segons l'entitat ecologista, el Consistori que lidera l'exsocialista Pere Moll amb el suport dels regidors del Partit Popular hauria permès tirar endavant les obres sense els permisos d'avaluació d'impacte ambiental, les declaracions d'interès autonòmic i d'atorgament d'utilitat pública, així com l'autorització administrativa del Govern balear.

A més, el GOB adverteix que la llicència de l'Ajuntament del Migjorn s'ha concedit amb "informes tècnics i jurídics desfavorables, mitjançant una ordre del mateix batle que insta els serveis municipals a posar les condicions que trobin necessàries, però que la llicència s'ha de donar". D'altra banda, els ecologistes també denuncien que les dues empreses postulades per executar els treballs, Antonio Gomila S.A. i Climaigas Menorca S.L., no disposen de les autoritzacions necessàries per instal·lar gas canalitzat. A final de juny es va concedir la llicència a Antonio Gomila S.A., i després de tres mesos un canvi de llicència propicià que Nedgia, l'antiga Gas Natural Fenosa, passàs a ser la promotora. El GOB assegura que Nedgia encara tramita els requisits per començar les obres, tot i que aquestes ja s'han iniciat i que el PGOU del municipi no preveu la instal·lació de la canonada de gas.

Malgrat aquesta informació, el ple municipal va aprovar la concessió de la llicència gràcies al vot de qualitat del batle, Pere Moll. També hi varen votar a favor els dos regidors del Partit Popular, mentre que els tres regidors socialistes hi varen votar en contra. Per tot plegat, el GOB Menorca està elaborant un recurs formal contra la concessió de la llicència. A banda del Migjorn, els ecologistes també han demanat consultar els expedients al Castell, es Mercadal i Maó.

stats