Política 12/02/2018

El GOB manté la seva acusació contra el PP i l'emplaça a canviar les polítiques

Els ecologistes continuaran denunciant les presumptes irregularitats detectades en els expedients de les obres de la carretera general malgrat l'amenaça dels populars de querellar-s'hi en contra

Iván Martín
1 min
La reforma de la carretera és el principal focus de discrepància a Menorca.

MaóEl GOB Menorca menysté les amenaces del Partit Popular i considera que el fet de traslladar la informació relacionada amb la reforma de la carretera general de l'anterior executiu és un "deure moral". Així ho expressa l'entitat ecologista en un nou comunicat, en el qual mostra la seva sorpresa per la polèmica que ha aixecat, especialment entre els càrrecs públics del PP, la petició a l'equip de govern del Consell d'obrir una comissió d'investigació arran dels contractes realitzats per l'anterior govern insular, capitanejat per Santiago Tadeo.

Cal recordar que, després de l'escenificació d'aquests dubtes, que generen diferents contractes d'obres relacionats amb l'executiu popular, la formació conservadora va amenaçar que es querellaria contra el GOB, atès que considerava que les sospites traslladades a l'equip de govern d'esquerres suposaven un atac al seu honor. El GOB creu que no és lògic el pagament de 26.000 euros a una procuradora ja que, segons el jutge, no era necessari perquè aquesta tasca la podien dur a terme els serveis jurídics del Consell.

A més, l'empresa que va puntuar les constructores que licitaven per l'obra va ser la mateixa a la qual després s'adjudicà la direcció del projecte, i la procuradora va figurar com a administradora suplent. Per tot plegat, el GOB assegura que, simplement, han traslladat a l'equip de govern del Consell la informació que hi a en els expedients consultats. L'entitat ecologista recomana al PP que avaluï la seva actitud envers el medi ambient i posa com a exemple el govern d'Angela Merkel a Alemanya.

stats