Política 14/03/2019

El GOB Menorca demana a tots els partits que es comprometin a elaborar el pla de la costa

També aposten per abordar el problema de l'aigua amb una visió insular a través de la millora d'infraestructures, revisant les tarifes i controlant els regadius

Ivan Martín
1 min
La regulació dels usos nàutics és una de les propostes que recull el document que el GOB ha enviat a totes les formacions polítiques.

MaóEl GOB Menorca ha demanat a totes les formacions polítiques un pronunciament públic sobre els temes ambientals que afecten l'illa. Qüestions com la regulació i l'ordenació del litoral, la problemàtica de l'aigua i l'aposta per les energies renovables són les principals reivindicacions de l'entitat ecologista. El document exigeix a tots els partits finalitzar el pla insular de la costa, facilitant informació sobre la zonificació d'usos a les cales mitjançant aplicacions cartogràfiques.

D'altra banda, el GOB reivindica el manteniment del paisatge agrari com a valor fonamental de l'economia de Menorca i tancar les expectatives urbanístiques en sòl rústic, vinculant el turisme rural a l'activitat agrària. També aposten pel compliment de l'estratègia de descarbonització de Menorca abans de l'any 2030 i per abordar el problema de l'aigua amb una visió insular a través de la millora d'infraestructures, revisant les tarifes i controlant els regadius.

L'entitat ecologista demana a l'estament polític incentivar el consum i la compra responsables, que incorporen criteris ambientals amb la finalitat de potenciar els productes locals. A més, assenyalen la necessitat de fomentar l'emprenedoria des d'una òptica d'economia social i circular, reconvertir els establiments i les zones turístiques per tal de reduir la pressió humana i l'impacte ambiental i augmentar la qualitat de l'oferta. Finalment, demanen un esforç per fomentar la implicació de la ciutadania a la gestió d'activitats d'interès públic, i omplir de contingut el fet de pertànyer a una Reserva de la Biosfera.

stats