Política 18/05/2018

El GOB considera que la construcció de 750 nous habitatges a Son Bordoi és "un error monumental"

L'associació proteccionista considera que "la urbanització de Son Bordoi serà solament el principi de la destrucció total de l'àrea rural del Molinar"

Ara Balears
1 min
Imatge de Son Bordoi, ubicat entre el Molinar i l'autopista de Llevant.

PalmaEl GOB considera que permetre la construcció a Son Bordoi de 750 nous habitatges és "un error monumental" i ha demanat al Govern i a l'Ajuntament de Palma que impedeixin el projecte urbanístic.

En un comunicat, el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha advertit que les perspectives del desenvolupament urbanístic a "l'última àrea rural del Molinar" es consolida després que l'Ajuntament aprovés la dotació de serveis de la urbanització i donés per resoltes les deficiències del projecte presentat en 2015.

"Són Bordoi és un sector de sòl urbanitzable no programat de 112.882 m² que a dia d'avui és encara un àrea rural, amb usos agrícola ramaders", detallen els ecologistes.

El GOB considera que "la urbanització de Son Bordoi serà solament el principi de la destrucció total de l'àrea rural del Molinar", amb un creixement poblacional d'unes 2.500 persones i la consegüent "saturació del tràfic rodat".

Per a l'associació proteccionista, resulta decebedor que l'Ajuntament i el Govern permetin la construcció de la urbanització emparant-se en què és un projecte heretat sobre el qual tenen les "mans lligades".

stats