Política 08/05/2018

El GOB acusa el Consell de Mallorca de dur a terme polítiques pròpies del Partit Popular

L'ONG demana a la institució que sigui coherent en matèria de territori i de carreteres

Marina P. De Cabo
1 min
La carretera de Palma a Manacor ha tingut un sobrecost, segons els càlculs de la justícia, de 41 milions d’euros sobre els 50 de previstos inicialment.

PalmaAmadeu Corbera, president del GOB, i Margalida Ramis, portaveu, han demanat avui públicament al Consell de Mallorca que rectifiqui la seva trajectòria en matèria de territori i carreteres. Casos com el de la polèmica ampliació de la carretera de Llucmajor-Campos –que continua endavant quan, segons el GOB, hauria estat suficient amb una modificació de determinats elements de l'actual– o la posició mostrada per la institució davant el problema de massificació i urbanització en sòl rústic, són símptomes que al Consell li manca un pla territorial coherent amb la línia progressista que defensa el Pacte, sobretot els partits MÉS i Podem.

Ramis i Corbera han denunciat l'absència de mesures que frenin el desenvolupisme actual, totalment insostenible, i han assenyalat la necessitat de revisar la llei per aturar l'auge de construccions i reformes. Així mateix, han posat en relleu que tampoc no s'ha duit a terme un pla de mobilitat a l'àrea metropolitana de Palma i que el pla territorial presentat ha resultat inviable en qüestions mediambientals.

Qualificant de frustrant la manca d'honestedat del pacte, han comparat les polítiques duites a terme fins ara per la coalició PSOE-MÉS-Podem amb les del Partit Popular. En relació amb el tema, Corbera expressa que "això reverteix en un model de país que s'allunya del progressisme que suposadament defensen, ja que adopta els discursos i les accions del partit de dretes". El president del GOB també ha recordat que les decisions que es prenen afecten totes les àrees, ja que gairebé tots els doblers de què disposa l'illa es destinen a carreteres, cosa que fa minvar les inversions en altres àmbits com l'educació o la cultura.

stats