Política 26/04/2018

El GOB acusa el Consell de Menorca d'inacció en la reforma de la carretera general

Els ecologistes dubten que el projecte més polèmic, relacionat amb el tram entre Alaior i Maó, estigui adjudicat a final del mandat i lamenten el bloqueig de l'administració per resoldre una qüestió prioritària per al tripartit

Iván Martín
2 min
Les obres de la carretera són un maldecap per a tota la societat menorquina que vol una solució ràpida.

MaóEl GOB Menorca ha perdut la paciència amb l'equip de govern del Consell Insular i demana a l'Executiu solucions immediates per resoldre la reforma del tram entre Alaior i Maó de la carretera general, el més polèmic, que desencadenà les mobilitzacions contra l'anterior equip de govern del Partit Popular. El responsable de l'Ordenació del Territori de l'entitat ecologista, Miquel Camps, diu que "no tenim informació sobre l'estat del tram entre Alaior i Maó, però si el Consell no pren decisions aviat, és possible que acabi el mandat abans que el projecte s'hagi adjudicat".

Camps considera que "un any, el temps que falta per a les eleccions, no és un període suficient per executar actuacions d'aquestes característiques, i el temps juga contra l'equip de govern". El responsable del GOB Menorca adverteix que "els tres partits que governen es varen manifestar contraris al projecte del PP quan la carretera s'estava fent i ara han de ser coherents i efectius". En aquest sentit, Miquel Camps creu que "si no els esperonam, no arribarem a temps. Estan bloquejats i no avancen en cap direcció. Crec que encara tenen un parell de mesos de marge per encarregar la redacció del projecte, treure un concurs públic i adjudicar l'obra". Si això no s'arribàs a fer, seria, segons Camps, "escandalós, ja que seria complicat entendre com no s'ha resolt en tres anys la principal reivindicació i demanda de la societat menorquina".

Les crítiques dels ecologistes no s'aturen aquí. Miquel Camps lamenta la inacció de l'equip de govern del Consell en política de carreteres i afegeix que "no tenen decidit què cal fer amb els dos nusos més polèmics d'Alaior, i això amb totes les eines que et facilita l'administració". El responsable de l'Ordenació del Territori del GOB recorda que "la resolució de Medi Ambient va ser contundent; demolir la construcció executada i fer-ho de nou a nivell. No entenc els dubtes i la manca d'agilitat", apunta Camps.

stats