Política 03/05/2019

El GEN-GOB adverteix que no aprovar el nou PGOU d'Eivissa permetrà construir encara més

Els ecologistes remetran un escrit a l'Ajuntament recordant que no hi ha recursos hídrics suficients per atendre la població actual

Ara Balears
1 min
El mal plantejament urbanístic de les Illes té una incidència clara en l’escassetat dels recursos hídrics que, per exemple, pateix ara mateix Eivissa.

PalmaEl GEN-GOB d'Eivissa ha advertit aquest divendres que si no s'aprova la modificació del PGOU de Vila es podran seguir donant noves llicències d'obra per construir encara més, atès que entraria en vigor la normativa de 1987. Això seria possible mentre Consell i l'Ajuntament debaten com solucionar l'aprovació definitiva de la modificació que hauria de reduir el sostre de la població local, passant dels 120.000 als 77.000 habitants. L'"excusa" que posen les administracions per no aprovar-ho, segons els ecologistes, és que no està acreditada la suficiència de recursos hídrics al municipi, però el GEN-GOB considera que "no existeix ni existirà" perquè depèn de la legalització de l'extracció d'aigua de pous que es troben sobreexplotats "fins més enllà dels límits viables des de fa dècades", asseguren.

Per aquests motius, els activistes remetran un escrit a l'Ajuntament recordant que no hi ha recursos hídrics suficients per atendre la població actual, i "molt menys" si aquesta augmenta encara més. Altrament, basant-se en l'argument de la insuficiència hídrica que està avalada per un informe de la Comissió balear de Medi Ambient, consideren que el Consistori no hauria de poder atorgar de cap manera noves llicències d'obra al municipi, tot i que l'entrada en vigor del PGOU del 1987 ho permeti. D'altra banda, des de l'Ajuntament van explicar que l'existència de normativa posterior condicionarà en gran mesura nous desenvolupaments urbanístics.

En aquest sentit, recentment, el Consell ha exigit al govern municipal de Vila que demostri que compta amb recursos suficients per seguir creixent, de manera que necessitarà un nou informe de la Direcció general de Recursos Hídrics. A més, també s'hauria d'adaptar el PGOU al nou règim de zones humides previst al Pla Hidrològic, aprovat recentment.

stats