Política 24/01/2019

La Fundació Starlight confirma Menorca com a destí turístic d'observació astronòmica

El reconeixement implica el compromís de l'administració per protegir el cel nocturn i eliminar la contaminació lumínica

Ivan Martín
1 min
L'expedició menorquina liderada per la presidenta del Consell, Susana Mora i la consellera de Promoció, Maite Salord han rebut el segell 'Starlight'.

MaóMenorca ja és un destí Starlight. La Fundació que du aquest nom ha entregat a la delegació menorquina desplaçada a Madrid amb motiu de Fitur els certificats de reserva i destinació turística que acrediten la qualitat del cel nocturn i situen l'illa com un dels millors llocs d'Europa per fer observacions astronòmiques. Gaudir d'aquest reconeixement implica el compromís de l'administració de protegir el cel nocturn i eliminar la contaminació lumínica.

A més, ser destinació Starlight suposa una oportunitat única per impulsar una nova modalitat de turisme sostenible, en sintonia amb la condició de Reserva de la Biosfera. A banda d'acreditar la qualitat del seu cel nocturn, les destinacions Starlight han d'adequar les infraestructures i activitats relacionades amb l'oferta turística i la seva integració amb la natura.

L'empresa encarregada d'avaluar el firmament a Menorca, Lumínica Ambiental, ha constatat a través de diferents auditories que hi ha zones a l'illa de màxima obscuritat en què l'observació de les estrelles és òptima. Aquestes ubicacions són la zona de Macarella i el tram de la costa que va des de Cavalleria (es Mercadal) fins a la Vall (Ciutadella). Els paràmetres valorats pels estudis són la nitidesa de l'atmosfera, la transparència, el nivell d'extinció de la llum de les estrelles, la cobertura de núvols i el percentatge de dies que el cel està clar.

stats