Política 08/02/2018

La Fundació per a Persones Discapacitades de Menorca incrementa el nombre d'atesos

En els darrers dos anys, són 288 persones més les que han optat per rebre l'assessorament de la Fundació i aprofitar el servei, que té com a objectiu la integració i la cohesió socials

Iván Martín
1 min
Susana Mora i Maria Cabrisas són les dirigents de la Fundació per a Persones Discapacitades.

MaóLa presidenta del Consell Insular de Menorca, que al mateix temps desenvolupa el paper de presidenta de la Fundació per a Persones amb Discapacitat, Susana Mora, ha fet un balanç positiu de les accions efectuades durant el 2017. De fet, els nombres que es desprenen de la gestió efectuada al llarg dels darrers exercicis així ho constaten. Sense anar més enfora, en els darrers dos anys el ritme ascendent de persones ateses és una realitat. L'any passat varen rebre les atencions de la Fundació un total de 1.144 persones, 288 més que el 2015.

Amb el repte d'establir serveis i alternatives a les ajudes econòmiques existents, el Consell manté un impuls a la Fundació per integrar i cohesionar socialment tot el col·lectiu. Pel que fa al nombre de treballadors que fan feina per a l'ens, es manté en 105. En canvi, els treballadors amb discapacitat de la Fundació han augmentat un 48%, de 45 a 67. Susana Mora ha emfatitzat que "aquests resultats demostren que la Fundació torna a ser una entitat generadora d'un volum de treball com feia anys que no coneixíem. L'increment assistencial és evident i ve acompanyat d'un pressupost que garanteix la prestació de serveis a un col·lectiu que tant ho necessita. Continuarem treballant per l'ampliació de places amb l'objectiu d'arribar a 199 entre pisos, centres i usuaris del programa ILSA dins l'any 2018".

Per part seva, la vicepresidenta primera de la Fundació per a Persones amb Discapacitat, Maria Cabrisas, assegura que "cal continuar treballant per promoure drets i el benestar de les persones amb diversitat funcional i donar respostes globals dels tres principals eixos: educació, salut i serveis socials, a fi d'augmentar-ne la independència, tant econòmica com familiar. Per aquest motiu volem oferir més serveis a aquest col·lectiu i donar-los una atenció de màxima qualitat".

stats