Política 20/06/2019

Francina Armengol, única candidata oficial a presidir el Govern

El president de la Cambra ha al·ludit a la possibilitat que el debat d'investidura se celebri la setmana que ve

Ara Balears
2 min
Armengol aprofita l'acte dels premis Ramon Llull per recordar la importància d'aprovar un nou REB

PalmaLa presidenta balear en funcions, Francina Armengol, és l'única candidata proposada oficialment al Parlament balear per ser reelegida en el càrrec. El president de la Cambra legislativa, Vicenç Thomàs, ha mantingut durant aquest dijous horabaixa la ronda de contactes amb els grups per escoltar les seves propostes a la presidència del Govern.

El PSIB-PSOE hi ha presentat la seva candidata, Francina Armengol, que governarà la Comunitat Autònoma per segona vegada consecutiva, ja que, molt presumiblement, disposarà dels 32 vots dels partits de l'esquerra balear.

La diputada socialista Sílvia Cano ha ressaltat que és "històric" que els socialistes governin dues legislatures seguides i que sigui un dona qui estigui al capdavant de la Comunitat. Des de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat ha declarat que "no s'entendria" que la seva formació no entràs en el Govern en una situació "històrica" com és que l'esquerra governi a les Balears vuit anys seguits.

El portaveu de Podem, Juan Pedro Yllanes, ha comentat amb Vicenç Thomàs el calendari dels pròxims dies i els terminis, les regles de funcionament de la Cambra i la constitució de les comissions parlamentàries. Per part seva, el president del PP balear, Biel Company, ha assenyalat als periodistes que el seu partit "no perdrà el temps" i centrarà els esforços a fer d'oposició, "res més faltaria", ha assegurat.

Per part d'El Pi, el seu president, Jaume Font, ha comentat que el vot dels seus tres diputats dependrà del discurs i les propostes polítiques d'Armengol durant el debat d'investidura, que presumiblement es durà a terme la setmana que ve.

Font ha exigit "solucions" als problemes de les Balears, com l'augment de la pobresa segons el darrer informe de Càritas, mentre que el que "s'ha vist aquests dies" per part de les formacions progressistes són "baralles" per governar la Comunitat Autònoma, ha lamentat.

Marc Pérez-Ribas, portaveu parlamentari de Ciutadans, ha avançat que la seva formació votarà no a Armengol com a presidenta i que estarà "molt atent" perquè es produeixin millores socials a les Balears i perquè mai no existeixi la "fractura social" que hi ha a Catalunya.

Vox i el seu portaveu parlamentari, Jorge Campos, han deixat clar que els seus tres representants votaran en contra d'Armengol si s'ajunta amb els partits que "volen trencar l'ordre constitucional i amb Espanya i pretenen fer de Balears una part dels Països Catalans", en al·lusió a MÉS i Podem.

stats