Política 01/09/2020

El Govern estudia fer restriccions de mobilitat selectives per frenar el covid-19

La presidenta Francina Armengol ha assegurat que, tot i l'augment dels contagis, "no ens trobam en la mateixa situació hospitalària que al març"

Ara Balears
2 min
La presidenta del govern balear, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha assegurat en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio que s'estan analitzant les barriades i els pobles amb més incidència del covid-19 i que s'estan estudiant possibles restriccions de mobilitat per frenar l'avanç del virus. "Estam analitzant les barriades i pobles amb més incidència per veure com intervenir-hi", ha dit. Armengol ha explicat que les restriccions es prenen des d'una visió sanitària i que per reduir la mobilitat s'avaluaran la situació integral de la barriada i les possibilitats d'aïllament dels contagiats que hi hagi.

Armengol ha admès que no hi ha una xifra concreta d'incidència per intervenir en una zona, sinó que s'estudiarà l'origen dels contagis, perquè no sempre són territorials. A més, ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania i ha insistit que es compleixi l'aïllament que indiquen les autoritats en cas de donar positiu o de ser un contacte estret.

Tot i això, la presidenta ha dit que, abans de prendre més mesures, esperaran a veure el resultat de les que es varen aprovar divendres passat en el Consell de Govern. Tot i això, ha admès que cada dia s'estudien diferents iniciatives per aplicar-les si és necessari. Així mateix, ha dit que, malgrat que els contagis han augmentat, "no ens trobam en la mateixa situació hospitalària que la que hi havia en el mes de març".

Armengol ha explicat que les Illes són una de les comunitats que fan més proves per habitant i ha afegit que "rastrejam molt i cercam molt". En aquests moments, a les Balears hi ha 290 rastrejadors i a partir d'aquest dimecres "n'arribaran 100 més de l'exèrcit i els hi afegirem". La presidenta ha dit que el nombre de proves que es fan "ha augmentat un 12% i anirà augmentant".

Des del punt de vista econòmic, la presidenta ha admès que "els recursos són limitats i les necessitats són molt àmplies". "Ja vàrem dir que en seríem la comunitat més afectada i per això hem demanat ajudes específiques al govern espanyol". A més, ha explicat que els pressupostos del 2020 l'han posat a "total disposició" de les necessitats del covid-19. "No escatimarem recursos per garantir la seguretat de la ciutadania", ha afirmat.

Respecte de l'inici del curs, Armengol considera que "és important començar-lo dia 10" i assegura que tot està preparat perquè així sigui. "És necessari garantir l'escolarització i garantir que els alumnes puguin anar a l'escola de manera presencial fins a primer d'ESO". També ha reiterat que tornaran a demanar al govern espanyol que estudiï la possibilitat de donar permisos remunerats als pares i mares que tinguin un fill que hagi d'estar aïllat. Davant la possibilitat que el curs escolar no comenci, Armengol ha dit que les escoles estan preparades per començar el curs de manera esglaonada i que és necessari per als infants i per a les famílies.

stats