Política 08/04/2019

Francina Armengol signa l'adquisició dels quarters del Castell per 2,4 milions d'euros

L'Executiu autonòmic finalitza el procés d'adjudicació, i el següent pas serà definir-ne els usos

Iván Martín
1 min
Els Quarters estan situats en el centre del municipi i la seva adquisició es considera estratègica.

Es CastellLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha signat aquest dilluns la compra oficial dels quarters de la població menorquina es Castell amb l'objectiu de destinar-los a ús públic. D'aquesta manera, l'Executiu autonòmic en finalitza el procés d'adjudicació, i el següent pas serà definir-ne els usos, una decisió que el Govern prendrà conjuntament amb el Consell de Menorca i l'Ajuntament del municipi.

Francina Armengol ha recordat que aquesta actuació "és una demanda històrica i justa, que pretén que dos dels edificis més emblemàtics del Castell es posin a disposició dels seus ciutadans". Una Comissió de Coordinació s'encarregarà de determinar els usos dels quarters. En aquest sentit, Armengol ha destacat que aquests s'acordaran "entre les institucions, responent a les necessitats del poble. Obrirem un debat per avançar en la millora de la qualitat de vida del Castell".

La signatura és el resultat d'anys de negociacions entre la Conselleria balear de Territori i la SAREB per poder adquirir els immobles a un preu adequat i destinar-los a una finalitat pública. El Govern és qui formalitza la compra per un total de 2,4 milions d'euros, tot i que d'aquesta quantitat el Consell de Menorca hi destina un milió d'euros i l'Ajuntament del Castell, 420.000 euros.

stats