Política 11/06/2019

Francina Armengol: "Tenim l'acord programàtic pràcticament tancat"

La líder del PSIB ha indicat que la següent passa serà decidir l'organigrama del Govern

Ara Balears
1 min
La presidenta en funcions, Francina Armengol, en un moment de la seva visita a l'hospital d'Inca.

Palma"Tenim l'acord programàtic pràcticament tancat i després començarem amb l'acord d'organigrama del Govern", ha afirmat aquest dimarts la presidenta autonòmica en funcions, Francina Armengol, sobre la negociació entre el seu partit, el PSIB, amb Podem i MÉS per al pròxim executiu autonòmic.

La líder socialista ha subratllat que la primera fase de la negociació, la qual ha definit les polítiques que durà a terme el Govern de coalició, "és el que interessa a la gent", per damunt de les assignacions de càrrecs.

En declaracions als periodistes després de participar en la inauguració d'un aparcament a Inca, Armengol ha subratllat que amb la negociació es materialitzen "els resultats claríssims" de les eleccions del 26 de maig, quan els partits d'esquerres varen obtenir la majoria, amb una "clara victòria del PSIB".

"Les negociacions van molt bé", ha insistit la cap de l'Executiu en funcions, qui també ha indicat que el procediment que se segueix és similar al del 2015, encara que llavors Podem no va voler formar part del Govern i ara sí que vol càrrecs autonòmics.

"Continuarem amb tranquil·litat amb una negociació que no tenc cap dubte que arribarà a bon port, perquè és el que els ciutadans varen decidir", ha sentenciat Armengol.

stats