Francina Armengol confia que el govern espanyol aprovi els pressupostos amb el factor d'insularitat

La presidenta balear ha recordat també el compromís d'un nou sistema de finançament

La presidenta del Govern, Francina Armengol, confia que el nou govern espanyol aprovi, com a primera mesura, la llei dels pressupostos generals de l'Estat, mitjançant la qual s'ha d'aplicar el REB amb el factor d'insularitat.

"El factor d'insularitat ha de compensar les inversions mínimes de les Balears i s'haurà de reflectir en els pressupostos", ha assegurat Armengol en un acte a Eivissa. Segons ha explicat la presidenta, les Balears tenen un seguit de "prioritats" després de la investidura de Sánchez, però ha destacat que "la primera" són els pressupostos, per aplicar el REB, i l'aprovació del règim fiscal. 

A més, la presidenta socialista ha recordat el compromís de l'executiu estatal per plantejar en vuit mesos una proposta de sistema de finançament autonòmic, el qual és "clau" per a l'Arxipèlag. Segons Armengol, les Balears són una comunitat "infrafinançada" i el Govern haurà de "lluitar molt" per aconseguir recursos públics.

En relació amb l'anunci del Ministeri de Foment de controlar la bonificació del descompte de resident, Armengol ha assenyalat que és "bo" que hi hagi aquests controls perquè navilieres i aerolínies compleixin "amb les normes i no hi hagi abusos de preus".

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF