Política 08/04/2014

Homs garanteix que a Catalunya es votarà a pesar del no del Congrés: "O és que suspendran la democràcia?"

El conseller de la Presidència assegura que "alguns" volen presentar el debat d'aquesta tarda com un "duel" de l'Edat Mitjana i justifica l'absència de Mas al Congrés

Oriol March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts al matí que el que plantegen aquesta tarda al Congrés dels Diputats els representants catalans que defensaran la consulta és "tan senzill com poder votar". "I fer-ho en el marc de la legalitat i amb voluntat de col·laboració", ha afegit Homs. La previsible negativa no farà variar els plans del Govern: "Votarem igualment. O és que suspendran la democràcia?".

"Proposar i defensar la democràcia no és mai una imposició", ha assenyalat. "No és la dèria d'una persona ni d'unes persones concretes. És la voluntat d'un poble que avui s'expressarà", ha explicat Homs sobre l'absència del president de la Generalitat, Artur Mas, al debat. Un debat que, segons el conseller de la Presidència, "alguns" volen presentar com un "duel" de l'Edat Mitjana.

"El normal és que avui no hi hagués un debat sobre si es pot votar o no, sinó sobre els arguments d’uns i dels altres sobre el seu plantejament polític", ha insistit el dirigent de CiU.

Pel que fa a la possibilitat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, faci algun tipus de proposta per frenar el procés sobiranista, Homs ha assenyalat que l'escoltaran "amb atenció", però que, de moment, al Govern "no li consta" cap intent de proposta "en cap sentit". "El diàleg és una carcassa per endolcir el no", ha apuntat.

stats