Política 13/03/2019

Formacions d'esquerres s'uneixen perquè les Balears tinguin veu pròpia al Congrés

MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Ara Eivissa i Esquerra Republicana es presentaran en coalició el pròxim abril

Maria Llull
2 min
Mateu Matas, Guillem Balboa, Patrícia Font i Arnau Mañas, durant la presentació de la coalició.

PalmaMÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Esquerra Republicana i Ara Eivissa han assolit un acord per presentar una candidatura conjunta per al Congrés a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. Sota el nom de Veus Progressistes, intentaran aconseguir que les Balears tinguin veu pròpia al Congrés, en un moment en què "cal apuntalar els assoliments dels darrers anys", segons ha dit el cap de llista, Guillem Balboa (MÉS per Mallorca), aquest dimecres.

"Des que Pedro Sánchez va avançar les eleccions, vàrem tenir clar que volíem una fórmula integradora amb les forces d'esquerres, ecologistes i sobiranistes de les Balears", ha comentat Balboa. El cap de llista ha considerat també que "les idees de progrés estan en perill d'involució" en aquests moments. "La situació és complexa, però també és una oportunitat que no es pot desaprofitar", ha dit. Segons Balboa, està en joc molt més que aconseguir la investidura d'un president d'esquerres. "Es tracta de garantir la presència de forces polítiques transformadores".

Per la seva banda, Patrícia Font (MÉS per Menorca), número dos de la candidatura, ha coincidit que "el moment és excepcional". "És necessari tenir veu pròpia a Madrid per reivindicar els serveis que necessitam a les Illes", ha explicat.

Arnau Mañas (Ara Eivissa), que ocuparà la tercera posició a la llista, s'ha mostrat "orgullós" per "ser el representant d'Eivissa en una coalició amb veu pròpia". "No podem deixar el Congrés en mans dels de sempre, que competeixen per veure qui inverteix menys", ha comentat.

D'altra banda, Mateu Matas 'Xurí' (Esquerra Republicana), quart integrant de la candidatura, ha assenyalat que la coalició ha estat possible perquè els seus integrants han sabut "llegir el context". "És moment de sumar i que hi hagi presència al Congrés de veus transformadores dins el conjunt dels pobles d'Espanya", ha subratllat.

Coalició per al Senat

Com va avançar en exclusiva aquest dimarts ARA Balears, els partits d'esquerres de Mallorca també han format una candidatura conjunta per al Senat, que en aquest cas estarà integrada per MÉS, Podem, Esquerra Unida i Esquerra Republicana.

En aquest cas, els dos candidats seran Rosa Cursach (MÉS per Mallorca) i Pep Malagrava (Podem).

stats