Política 13/12/2018

"Fora rojos del barri": pintades falangistes a la seu de Podem Catalunya i Barcelona en Comú

La ultradreta també ha actuat a la seu de BComú amb el missatge "Fora Colau"

Ara
2 min
La seu de Podem Catalunya amb pintades de la Falange

BarcelonaLa seu de Podem Catalunya s'ha despertat aquest dijous amb pintades reivindicades per la Falange. "Fora rojos del barri" i "Porcs rojos" són alguns dels missatges que l'extrema dreta ha dedicat al partit liderat per Noelia Bail a Catalunya. El partit lila i, concretament, el seu secretari general a nivell estatal, Pablo Iglesias, ja van ser víctimes del boicot de la ultradreta quan dilluns, a la presentació del seu llibre 'Nudo España' a la Casa del Llibre de la Rambla Catalunya de Barcelona, menys d'una desena d'ultradretans van escridassar-lo.

També han aparegut pintades a la seu de Barcelona en Comú –i de Catalunya en Comú–, on han dibuixat símbols de la Falange i han escrit: "Fora Colau". L'alcaldessa de Barcelona ha reaccionat a través de Twitter i ha qualificat de "covards" els autors de l'acció. "Una forta abraçada, companyes de Podem, seguim caminant juntes amb l’alegria i la força de saber que som una gran majoria les que volem més i millor democràcia. Un oceà de tendresa enfront totes les formes d’odi", ha expressat.

Des del seu compte oficial, Podem ha assegurat que la "violenta extrema dreta no detindrà l'afany de millorar la vida de la gent". "Aquest odi ens anima a continuar lluitant", han afirmat a través de Twitter.

L'acció ha comptat amb el rebuig de diferents partits, com la CUP i ICV. "La nostra solidaritat davant l'atac feixista patit per Podem a la seva seu de Barcelona. No passaran ni la seva violència ni el seu odi a la diversitat", han publicat els anticapitalistes al seu compte oficial de Twitter. Per la seva banda, els ecosocialistes han subratllat: "Enfront a l'odi i la intolerància, seguirem treballant per continuar conquerint drets i llibertats! Tot el nostre suport! No passaran".

stats