Política 19/09/2019

La Fiscalia estudia recórrer contra la sortida d'Urdangarin

La fiscal general de l'Estat ha assegurat que "cada cas és excepcional" i el tractament dels presos és "individualitzat"

Ara Balears
1 min
Iñaki Urdangarin / EFE

PalmaLa fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha explicat aquest dijous que el Ministeri Públic continua estudiant si ha de recórrer contra la sortida de presó d'Iñaki Urdangarin ja que, encara que inicialment s'hi va oposar, "cada cas és excepcional" i el tractament dels presos és "individualitzat".

"En aquest cas, tothom reconeix el caràcter d'excepcionalitat del règim penitenciari del senyor Urdangarin, que pot motivar, per descomptat, una argumentació diferent", ha assegurat Segarra.

Fonts del Ministeri Públic varen avançar aquest dimarts passat a Efe que estudiaran si presenten un recurs contra aquesta decisió del jutjat de Vigilància Penitenciària 1 de Valladolid de permetre que Urdangarin pugui sortir de la presó. Disposava de cinc dies naturals a partir d'aquest dimecres.

La fiscal general de l'Estat ha assenyalat que l'acte és objecte d'anàlisi per a la Fiscalia, que "sempre" dona suport als programes de rehabilitació i resocialització com a finalitats de la pena. Inicialment s'hi va oposar "perquè es tractava d'un programa individualitzat presentat pel mateix intern" i entenia que Institucions Penitenciàries tenia recursos propis per donar-hi resposta. No obstant això, "cada cas és excepcional" i s'estudia de "manera individualitzada", ha sentenciat.

stats