Política 14/06/2013

La Fiscalia admet que 9,6 dels milions desviats per Millet i Montull "han desaparegut sense deixar rastre"

En total, el desfalc seria de 18 milions, segons l'escrit d'Emilio Sánchez Ulled

Efe
2 min
Fèlix Millet i Jordi Montull a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

BarcelonaEl fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled, reconeix en el seu escrit de conclusió de la investigació del cas Palau que, dels més de 18 milions d'euros que Fèlix Millet i Jordi Montull van desviar per "al seu lucre particular directe", 9,6 milions "han desaparegut sense deixar rastre".

El fiscal ha presentat aquest divendres al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona un escrit, de 36 folis, en què resumeix i dóna per conclosa la investigació del saqueig perpetrat pels exresponsables del Palau de la Música i acredita que Fèlix Millet "hauria fets seus, com a mínim, 7.021.245,52 euros ", mentre que Jordi Montull s'hauria apropiat de 1.318.443,09 euros.

El fiscal explica que Millet va pagar l'any 2000 i el 2002 les despeses dels casaments de les seves filles, Clara i Laila, amb fons de la Fundació del Palau, "a més de gaudir per a la celebració de les dependències del Palau de la Música sense satisfer cap lloguer a canvi". Ulled xifra en 164.269,93 euros el total de fons "desviats il·lícitament en aquestes despeses festives".

També explica que Jordi Montull va utilitzar més de 19.000 euros del Palau per publicar un llibre titulat 'Trenta anys d'il·lusions' i que tant Montull com Millet van fer "viatges exòtics" de plaer amb les seves famílies a càrrec dels fons del Palau de la Música. Mèxic, Sardenya, Polinèsia, Tailàndia, Kènia, les illes Maldives i Dubai, van ser les destinacions d'alguns d'aquests viatges, que van costar un total de 684.021,85 euros.

Igualment, el fiscal xifra en més de 2,3 milions els fons que Millet va desviar per pagar obres en cases seves, mentre que Jordi Montull va destinar-ne 124.540 a obres al seu domicili particular.

A més de "retirar fons" de la Fundació, l'Associació i el Consorci del Palau de la Música "de manera habitual, pertinaç i duradora", el fiscal també acusa Montull i Millet d'haver "configurat un entramat de comptes bancaris en totes dues entitats (associació i fundació) en la forma més favorable per als seus interessos depredadors, fins al punt que l'associació comptava amb diversos comptes bancaris que no constaven ni comptabilitzats ni registrats".

Per totes aquestes actuacions, entre d'altres, el fiscal atribueix a Fèlix Millet i a Jordi Montull els delictes de malversació continuada de cabals públics, apropiació indeguda continuada, falsedat continuada en document mercantil, tràfic continuat d'influències, administració deslleial continuada i blanqueig de capitals.

stats