Política 08/06/2019

Finalitzen les obres al port de Ciutadella després d'una inversió de 5 milions d'euros

Els treballs han consistit en l’embelliment i renovació dels serveis de la instal·lació

Iván Martín
2 min
El resultat de les obres dutes a terme a Ciutadella satisfà a les institucions i també a tots els sectors econòmics implicats.

CiutadellaEls responsables de les administracions públiques de Menorca, com també del Govern balear, han valorat positivament el resultat de les obres de la reforma integral de l’antic port de Ciutadella. Les millores, per valor de 5 milions d’euros, han consistit en l’embelliment i renovació dels serveis de la instal·lació. Les obres s’han executat en dues fases. A la convocatòria hi han assistit la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila; la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora; el conseller balear de Territori, Marc Pons, i el director general de Ports, Xavier Ramis.

Precisament, Marc Pons ha destacat que l’execució de les obres s’hagi dut a terme “dins el termini previst, un període acordat amb les administracions, les empreses i els col·lectius vinculats al port. Era un compromís que teníem, que els treballs estiguessin enllestits a principi de juny, i així ha estat”. A més, Pons ha destacat que l’actuació “és una reforma integral, que no només millora l’estètica d’aquest emplaçament estratègic, sinó que reforma la dotació de serveis i permet solucionar problemes històrics al port i al nucli urbà”. Finalment, el conseller ha emfatitzat la coordinació entre administracions i el sector privat: “Ha estat un exemple, un model de com s’han de fer les coses, de tal manera que vull replicar les obres realitzades a Ciutadella a altres iniciatives”.

L’actuació de la segona fase ha consistit en la millora del moll de la ribera sud del port, la reconstrucció del moll de cantil i repavimentació de la zona entre el moll i la murada, establint una plataforma única, la renovació de les xarxes de serveis, la preparació per al soterrament de les xarxes de baixa tensió i telefonia, i l’eliminació de l’estació de bombeig existent. Ara s’està col·locant el pantalà del moll de la ribera sud, que serà una realitat abans del 15 de juny.

stats