Política 06/06/2019

Santiago insisteix a reclamar la presidència del Parlament o el senador autonòmic per a MÉS

La número dos dels ecosobiranistes ha assegurat que les investidures estan garantides

Ara Balears
2 min
La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago. / ARA BALEARS

PalmaLa número dos de MÉS, Fina Santiago, ha insistit a reclamar la presidència del Parlament o el senador autonòmic per als ecosobiranistes. Santiago ha fet referència a l'estat actual de les negociacions del Pacte, que estan estancades a causa de les de les desavinences entre MÉS i el PSIB. A més, ha reclamat una representació equilibrada en els òrgans unipersonals, els quals són les presidències del Govern i el Consell, la batlia de Palma, el senador autonòmic i la presidència del Parlament. "Proposam que les tres presidències de gestió de govern siguin per al PSOE, i les altres dues siguin per a MÉS i Podem. Ens sembla raonable". Santiago ho ha tornat a deixar ben clar: MÉS vol la presidència del Parlament o el senador autonòmic.

"Malgrat que el PSOE necessita els vots de MÉS per configurar els governs de pluralitat que tan bons resultats electorals li han donat, fins ara sembla que es limita a convidar-nos a participar-hi, no a obrir una negociació", ha criticat la número dos dels ecosobiranistes.

Respecte dels acords, Santiago ha assegurat que la principal dificultat és que el PSOE renunciï a fer el segon cinturó, ja que "tenim l'experiència de la carretera Llucmajor-Campos; els acords varen quedar redactats de manera molt ambigua i cada partit va interpretar de manera diferent el que volia dir "desdoblament". Un punt del qual aquest mateix dematí, José Hila, candidat a la batlia de Palma del PSOE, ha assegurat que "no està sobre la taula".

Un dels punts que també ha remarcat la número dos ha estat que es fermin i es signin les reivindicacions que van dirigides a Madrid que es faran durant aquesta legislatura. "És cert com diuen els socialistes que l’any 2015 no ho vàrem demanar, però l’any 2015 hi havia en Rajoy i no ens quedava cap dubte que el PSOE seria reivindicatiu. Ara, no tenim aquesta garantia; a Espanya governa el PSOE i està a punt d’arribar a acords amb Ciutadans", ha assegurat a la publicació.

stats