Política 01/02/2018

Fina Santiago: "Trob que em puc presentar al congrés per liderar MÉS"

La consellera de Serveis Socials ha valorat una possible candidatura per liderar els ecosobiranistes el 2019 en una entrevista a Ona Mediterrània

Ara Balears
2 min
Fina Santiago, al Parlament, en una imatge d'arxiu.

Palma"Trob que em puc presentar al congrés per liderar MÉS". Aquestes són les paraules textuals que ha pronunciat la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, en una entrevista a Ona Mediterrània. Així mateix, la consellera ha defensat que "altres persones" també podrien ser candidates.

Des del relleu de Biel Barceló a la Conselleria de Turisme i a la vicepresidència del Govern balear, Fina Santiago ha sonat no només com a vicepresidenta, sinó com a possible candidata per al 2019. L'altra persona que podria disputar aquest càrrec a Santiago és Bel Busquets, qui precisament va assumir la vicepresidència després de Barceló.

Durant l'entrevista, la consellera de Serveis Socials ha afirmat que ella "podria haver estat vicepresidenta". Així mateix, Santiago ha valorat la dimissió de Biel Barceló com "una resposta ràpida, intensa i que l'honora".

Balboa, "no oficial"

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, també ha dit a la ràdio que la candidatura de Guillem Balboa "no s'ha plantejat oficialment dins MÉS", malgrat que ha recordat que ella no forma part de l'executiva del partit. En canvi, ha reconegut que "hi ha persones que pensen que Guillem pot ser bon candidat", i ha afegit que "és normal sentir noms", perquè estam en una època "preassembleària" i "preprimàries". A més, segons la consellera, la proposta de Balboa no hauria estat per evitar un enfrontament entre ella i Bel Busquets.

Per últim, la consellera ha insistit en la importància de "repetir el govern progressista" del Pacte, que creu que és el primer objectiu que ha de tenir el partit, ja que es necessita "una altra legislatura per acabar de consolidar polítiques que s'han iniciat en aquesta".

stats