Política 04/03/2019

'Feminazi se nace', d'Irantzu Varela, entre les més de 40 activitats del 8-M a Palma

Les dones de MÉS i de Podem a Cort faran vaga de 24 hores; les socialistes, o total o parcial

Maria Fuster
2 min
Regidores, coordinadores i directores generals de Cort fan una crida a participar el 8M

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat més de 40 activitats amb motiu del 8 de març: exposicions, tallers d’autodefensa i de sexualiltat i afectivitat, clubs de lectura, pel·lícules i contacontes.

Entre els diferents actes destaca el monòleg d'Irantzu Varela 'Feminazi se nace', que es podrà veure al teatre Mar i Terra de manera gratuïta els dies 14 i el 15 de març.

La Regidoria d'Igualtat de Palma ha posat també en relleu la inauguració al passeig del Born del Molinar, avui dilluns 4 de març, del bust d'Aurora Picornell, creat per l'escultora Margalida Fonollà i la projecció d'Alaska, amb la participació de l'escaladora Sílvia Vidal. "Malauradament les dones a l'esport no han tingut la visibilitat que haurien de tenir", ha assenyalat el regidor Aligi Molina.

Regidores, coordinadores i directores generals de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma han fet una crida a participar en la manifestació del 8 de març. Les dones de MÉS per Palma i de Podem han expressat la seva voluntat de fer una vaga de 24 hores, mentre que per part de les socialistes hi haurà qui també farà les aturades de dues hores que promouen els sindicats majoritaris.

Llucia Segura, directora d'Igualtat, ha recordat els quatre eixos del moviment internacional pel qual s'ha de fer vaga: laboral, estudiantil, de cures i de consum. Segura reivindica en nom de les dones que formen part del partits que governen a l'Ajuntament de Palma el "feminisme com a prioritat absoluta", sobretot, remarca, davant d'un context electoral amb opcions polítiques contràries als drets de les dones.

La portaveu de MÉS per Mallorca, Neus Truyol, ha recordat que, des que hi ha registre, un "53% de les persones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles són dones i que des de la Manada hi hagut 70 violacions més en grup". Des de Podem, Antònia Martín ha assenyalat que "la ultradreta ja pot dur quaderns i bolígrafs que els omplirem tots", en relació amb la petició de VOX, que va demanar a Andalusia un llistat de les persones que treballaven en temes de violència de gènere. Finalment, la portaveu socialista, Angélica Pastor, ha destacat la bona feina feta contra les violències masclistes i la nova Llei d'igualtat i el suport unànime a les polítiques d'esquerres i el rebuig cap a qui genera polítiques contra les dones".

stats