Política 09/09/2016

Felipe González demana als quatre líders espanyols que no es tornin a presentar si hi ha terceres eleccions

L'ex secretari general del PSOE ha criticat que els socialistes hagin impedit la formació d'un govern a l'Estat amb el seu 'no' rotund al PP

Europa Press
1 min
L'expresident del govern espanyol Felipe González ha demanat als quatre líders espanyols que no es tornin a presentar si hi ha terceres eleccions

MadridL'expresident del govern espanyol Felipe González ha defensat aquest divendres que els líders dels quatre principals partits espanyols –Mariano Rajoy (PP), Pedro Sánchez (PSOE), Albert Rivera (C's) i Pablo Iglesias (Podem)– no haurien de tornar a encapçalar les llistes de les seves formacions si finalment no hi ha acord i s'han de celebrar terceres eleccions.

"Si ens porten a unes terceres eleccions, demanaria als caps de llista que no s'hi tornessin a presentar", ha assenyalat González a Santiago de Xile, després de pronunciar una conferència titulada 'Crisi de la governança de la democràcia representativa'.

En aquest sentit, ha defensat que aquesta decisió seria en "benefici propi" dels líders polítics d'aquestes quatre formacions per no haver de passar pel "tràngol de dir als ciutadans que s'han equivocat dues vegades en un any".

L'ex secretari general del PSOE ha censurat en els últims mesos la postura dels socialistes en la negociació d'investidura després de les segones eleccions. En aquest sentit, González ha criticat el líder socialista, Pedro Sánchez, per impedir la formació d'un govern amb el seu 'no' rotund al PP. En canvi, ha elogiat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, per obrir la porta a una negociació amb condicions amb el partit de Mariano Rajoy. Fa unes setmanes, en declaracions a una ràdio de Colòmbia, Felipe González va apostar per la retirada de Mariano Rajoy com a candidat del PP si fracassava en la investidura, però no va tancar la porta a la possibilitat que el PSOE acabés facilitant un govern amb el líder popular de president amb l'abstenció dels socialistes.

stats