Política 02/09/2016

Felipe González planteja que el PP presenti un candidat alternatiu si Rajoy fracassa

En una entrevista en una ràdio colombiana el 24 d'agost, l'expresident del govern espanyol no descarta la possibilitat que el PSOE s'abstingui per facilitar la investidura del líder del PP

Europa Press
2 min
Felipe González planteja que el PP presenti un candidat alternatiu si Rajoy fracassa

MadridL'expresident del govern espanyol Felipe González, en una entrevista emesa a la ràdio colombiana La W el 24 d'agost, ha plantejat l'opció que el PP aparti Mariano Rajoy i presenti un altre candidat a la Moncloa si finalment el debat d'investidura del president del govern i dels populars fracassa aquest divendres. L'expresident de l'executiu espanyol ha apostat perquè s'imposi "la racionalitat" davant de la convocatòria d'unes terceres eleccions.

L'expresident socialista ha advertit de la "paradoxa" que suposa que "el partit més votat presenti un candidat que és el més vetat", i també ha recordat que la majoria del PP és "insuficient" per poder governar. En aquest sentit, González ha subratllat que Rajoy és el "més vetat" no només per la resta de les forces polítiques sinó també pel seu propi electorat.

Felipe González, però, no ha descartat la possibilitat que el PSOE faciliti un govern de Rajoy amb la seva abstenció en una investidura. Tot i això, s'ha mostrat totalment contrari a la "pressió gairebé en forma de xantatge" que estan rebent els socialistes per mantenir la seva negativa a Rajoy. En aquest sentit, ha recordat que en la passada legislatura el PP "va votar en contra juntament amb Podem" de l'única opció de govern que es va presentar a la investidura, en al·lusió al pacte entre PSOE i Ciutadans que va tirar endavant.

"Els partits polítics han d'assumir la responsabilitat, si no poden formar govern, de no impedir que els altres en formin", ha defensat l'expresident del govern espanyol. Per al socialista, "el sentit de la responsabilitat i d'estat no és atribuïble només als altres".

"És inacceptable que es responsabilitzi el PSOE d'una situació que no ha provocat", ha afirmat en referència a la celebració d'unes altres eleccions. En tot cas, ha assegurat que "seria absolutament irresponsable" i ha dit que espera que "s'imposi la racionalitat i l'interès general".

stats