Política 19/10/2018

Felip VI reivindica la Constitució que va "recuperar per al poble espanyol la sobirania nacional"

El monarca presideix l'entrega dels guardons Princesa d'Astúries un any després dels fets de l'octubre

Dani Sánchez Ugart
1 min
Felip VI reivindica la Constitució que va "recuperar per al poble espanyol la sobirania nacional"

MadridEl rei Felip VI ha presidit aquest divendres a Oviedo la cerimònia d'entrega dels premis Princesa d'Astúries, que han recaigut, entre d'altres, en el director de cinema Martin Scorsese. L'acte ha coincidit amb la commemoració del primer aniversari dels fets de l'octubre de l'any passat.

El monarca ha tingut unes paraules de record per l'aniversari de la Constitució al final del seu discurs. A les portes del 40è aniversari de la carta magna espanyola, Felip de Borbó ha afirmat que "el 6 de desembre del 1978 el poble espanyol va ratificar en referèndum una Constitució fruit de la concòrdia entre els espanyols", i ha considerat que el que unia aquells ciutadans era "un profund desig de reconciliació i de pau" i "la ferma voluntat de viure en democràcia".

Felip VI també ha dit que aquell text "va recuperar per al poble espanyol la sobirania nacional" i "va reconèixer la diversitat" de l'estat espanyol. Per això, ha dit que "el pròxim sis de desembre celebrarem els 40 anys com es mereix, com un gran exemple del qual ens podem sentir orgullosos", i ha afegit que la Constitució va ser "una gran lliçó de convivència" i de "democràcia i llibertat, que és el que significa per a Espanya la Constitució".

stats