Política 14/11/2018

Felip VI considera que la Constitució situa l'estat espanyol entre els "països més avançats"

El rei destaca el "marc de convivència" que fixa la carta magna en una visita al Perú

Efe
1 min
El rei Felip VI, en una compareixença a l'ambaixada espanyola a Lima (Perú)

LimaFelip VI considera que la Constitució fixa un "marc de convivència" i que situa l'estat espanyol "entre els països més avançats". Així s'ha expressat el monarca aquesta matinada a Lima (Perú), en una trobada amb ciutadans espanyols residents a Perú, als quals va destacar la capacitat de "sortir enfortits de les adversitats".

Els reis van completar amb aquesta recepció, celebrada a la residència de l'ambaixada a Lima, la segona jornada de la seva visita d'estat al Perú, després de la qual Felip VI es reunirà aquest dimecres amb personalitats participants en les commemoracions del bicentenari de la independència i coneixerà la principal refineria del país.

"Des dels vostres àmbits respectius, ja sigui l'empresarial o l'artístic, el religiós o el cultural, l'educatiu o el de la cooperació, tots esteu fent Espanya des del cor d'Amèrica", va subratllar el monarca en el seu missatge d'agraïment als representants dels 60.000 espanyols que viuen al Perú.

Després d'expressar el seu "legítim i profund orgull" en escoltar que als seus compatriotes se'ls valora i aprecia a Perú "amb sincera admiració", Felip VI va dedicar també un reconeixement a les desenes de milers de famílies peruanes acollides a Espanya, que han contribuït amb el seu treball a la recuperació de l'economia després de la crisi.

stats