Política 13/08/2020

Felip VI i Letícia visiten Menorca per promocionar el turisme i el teixit productiu

Han visitat Coinga i la naveta dels Tudons i dinen al port de Ciutadella

Ivan Martin
2 min
Les principals autoritats de Balears han acompanyat als reis en el petit passeig per Ciutadella.

MaóEl rei Felip VI i Letícia han aterrat al voltant de les 12 h a l'aeroport de Menorca procedents del palau de Marivent. Els monarques han arribat a l'illa amb la presidenta del Govern balear, Francina Armengol i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. A terra, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i el batle de Maó, Hèctor Pons, els han donat la benvinguda. És l'únic moment de la jornada que han trepitjat el terme municipal de Maó, perquè immediatament s'han traslladat a l'interior de diversos vehicles al polígon industrial La Trotxa d'Alaior.

La fàbrica de la Cooperativa Insular Ramadera Coinga esperava la presència dels monarques, envoltada d'un dispositiu policial inèdit a Menorca. La Guàrdia Civil ha permès apropar-se fins a les immediacions de la planta als manifestants a favor de la monarquia, uns 150, mentre que han bloquejat que hi accedissin unes 100 persones contràries a la Casa Reial. Felip VI i Letícia han davallat del cotxe i sense dubtar-ho s'han dirigit a la concentració monàrquica per agrair el suport i la rebuda. Ja a l'interior, els reis han visitat les instal·lacions i han mantingut una reunió d'uns 20 minuts amb els responsables de la Denominació d'Origen del formatge Mahón-Menorca, que han traslladat la seva preocupació per l'impacte econòmic de la pandèmia.

En finalitzar l'acte, la Guàrdia Civil ha dispersat les dues concentracions sense incidents i la comitiva reial ha tornat a enfilar la carretera general en direcció a Ciutadella. Sota una sufocant calor, els reis han caminat 300 metres fins a arribar a la naveta dels Tudons, a Ciutadella. Han escoltat les explicacions dels guies d'aquest monument talaiòtic i han quedat impressionats del patrimoni etnològic que l'illa promociona en el marc de la candidatura Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco.

La visita a Menorca ha finalitzat amb un dinar en un reconegut restaurant del port de Ciutadella i un petit passeig pels carrers de la ciutat de ponent.

stats