Política 18/09/2018

El nou hospital sociosanitari de Felanitx s'ubicarà a la sortida de la carretera cap a Campos

El projecte anunciat per la Presidenta es troba en fase embrionaria

J. R. / S. V.
2 min
Després del tercer focus de mosques l'hospital ha cancel·lat 139 intervencions quirúrgiques.

Palma“Els vull anunciar que, des d'aquest Govern, juntament amb l'Ajuntament de Felanitx, construirem un nou hospital sociosanitari a la comarca del Llevant de Mallorca”. Així ho ha explicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el seu discurs en el debat de política general que ha començat aquest dimarts en el Parlament.

En aquests moments hi ha visites tècniques al municipi per estudiar la viabilitat de la ubicació que a la sortida de Felanitx cap a Campos, a un solar ubicat devora el poliesportiu Guillem Timoner.

El projecte es troba en fase embrionària però des de l'ajuntament de Felanitx confirmen també el compromís adquirit amb el Govern. La notícia, a més, l'ha corroborat a través de Twitter.

"Podem acostar els serveis sociosanitaris als veïns de Felanitx i als municipis propers. Per part de l'Ajuntament hi ha una disponibilitat absoluta per facilitar aquest projecte", explica el batle, Jaume Montserrat, qui ha confirmat que s'ha avançat en la seva posada en marxa.

Cal recordar que també es du a terme la reforma integral de l'hospital de Manacor, s'impulsa la de Sant Joan de Déu i la creació d'un nou sociosanitari a Inca, juntament amb el qual s'impulsa la política sanitària d'atenció a la cronicitat.

Així mateix, en matèria de salut, Armengol ha fet saber que a partir del gener els pensionistes quedaran exempts del copagament sanitari. “Els doblers de les medicines que necessiten no hauran de sortir de les pensions”, ha assegurat. A més, ha afegit que saben que “el nou govern de l'Estat es planteja eliminar-lo”, però que les Illes Balears “no poden esperar més” i que, si finalment és una mesura d'àmbit estatal, la Comunitat Autònoma “reclamarà” el cost de tirar endavant aquesta mesura.

stats