Política 15/09/2019

Feijóo diu que seria "lògic" que Sánchez oferís al PP "una coalició o pacte de legislatura"

El president de la Xunta de Galícia assegura que els votants populars entendrien un gest que veurien "útil" per a Espanya

Ara
1 min
La decisió del president gallec, Alberto Núñez Feijóo, aplana el camí al govern espanyol de cara a l'any que ve.

BarcelonaEl president de Galícia i líder del PP popular, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat en una entrevista publicada a 'Abc' que seria "lògic" que Pedro Sánchez oferís al PP "una coalició o un pacte de legislatura".

"Si a Espanya no tinguéssim una sèrie de polítics adolescents als quals hem donat un Ferrari de 47 milions de passatgers i estan a punt d'estavellar-lo, si tinguéssim homes d'estat, estic segur que hi podria haver un govern de coalició", afirma el dirigent conservador, que insisteix en l'entrevista que "si Rubalcaba no hagués dimitit després de les eleccions que va guanyar Rajoy i el 2015 hagués sigut candidat, a Espanya hi hauria hagut govern de coalició", a l'estil del d'Alemanya. "Això ompliria de confiança els espanyols", defensa el popular, que creu que els seus votants ho entendrien perquè seria "últi" per a Espanya.

"El PP demostraria que és un partit que creu en Espanya, no només quan guanya i governa, sinó també després d'una derrota electoral com la que vam tenir a l'abril", afirma el president gallec. També carrega contra Cs, un partit que veu "molt erràtic". El president gallec diu que no comparteix la decisió d'Inés Arrimadas de deixar la política al Parlament de Catalunya per anar al Congrés. "Era l'expectativa i esperança de milions de catalans per tornar a la normalitat a Catalunya, i de milions d'espanyols perquè ho aconseguís, i a les primeres de canvi se'n va a ocupar un escó al Congrés, que és més còmode", critica. "Cs és un experiment polític que d'aquí a poc direm que va ser fallit".

stats